AH Muesli vezelrijk

Albert Heijn heeft een hele reeks aan muesli’s onder het eigen AH-merk, voor ieder wat wils: ‘Muesli Basic’, ‘Muesli Fruit en noten’, ‘Muesli Spelt’… Eéntje uit de reeks heeft de veelbelovende naam ‘Muesli Vezelrijk’. Die heeft 8,5 gram vezels per 100 gram. Maar zet je de vezels van Albert Heijns eigen merk (niet krokante) muesli’s op een rij, dan bevat uitgerekend deze variant de minste vezels van alle AH muesli’s.

Een hoog vezelgehalte is heel belangrijk. We eten er met z’n allen veel te weinig van. Zo lopen we een hoger risico op een reeks aan ziekten, zoals hartziekten, beroerte, darmkanker en diabetes type 2.

Daarom is het ook zo belangrijk dat je vezelvoorlichting eerlijk is. Daar gaat het nogal eens mis. De muesli’s van Albert Heijn bevatten aardig wat vezels, daar niet van. En met die 8,5 tot 11 gram vezels per 100 gram in die muesli’s, mag je volgens de wet ook zeggen dat je vezelrijk bent. Maar om nu juist je minst vezelrijke (niet krokante) muesli, de naam ‘Muesli vezelrijk’ mee te geven, vinden wij wel erg… hoe zullen we het netjes noemen… vezel-rijkelijk overdreven.

En met 26 gram suikers per 100 gram, bevat deze muesli drie keer zoveel suiker als vezels. Dus als Albert Heijn bij nader inzien dit product een andere naam wil geven, stellen wij ‘Muesli Suikerrijk’ voor.

 
Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.

Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?