Aldi Culinella Olijf

              ***********************************************************
Update: Aldi gaat dit product aanpassen. Ze gaan de hoeveelheid olijfolie duidelijk op de voorkant vermelden.
              *********************************************************** 

Er bestaan vele merken bak & braad olie. En de olijfolie-variant is daarbij wellicht wel de meest popi jopie onder deze oliën.

Als je geld wilt verdienen aan die populariteit, prima, maar ben dan wel eerlijk en zet niet groot ‘olijf’ op de voorkant met een fles pure olijfolie ernaast, om dan in het product welgeteld 21% olijfolie stoppen.

Culinella is vooral onzinella met ¾ andere olie, olijk gekleurd met een kleurstofje en met een olijk smaakje van olijf met hulp van aroma. En daar nog wat andere toevoegingen aan.

Misschien hadden ze het beter Culinella pas-op-palmolie kunnen noemen. Dat is pas relevante informatie voor veel consumenten: de ‘onvermijdelijke’ palmolie zit bij Aldi zelfs in bak & braad olijf. Dus dat draadje tussen je tanden na het eten van een biefstuk, gebakken in Aldi’s bak & braad, is mogelijk een restje RSPO gecertificeerde orang-oetan uit een typische Italiaanse Aldi olijfboomgaard. Wat een bak (& braad).

Op zijn minst hadden ze gewoon kunnen doen wat bijvoorbeeld Jumbo en Albert Heijn doen: ‘met 20/25% olijfolie’ op de voorkant.

 
Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.