Help Becel Pro-activ de winkel uit!

E-mailactie Becel Pro-activ
handtekeningen. Heb jij al meegedaan?

Becel Pro-activ van Unilever belooft jouw cholesterolgehalte te verlagen. Maar de veiligheid staat ter discussie: mogelijk zijn de plantensterolen in Becel Pro-activ op langere termijn zelfs schadelijk voor hart- en bloedvaten. De halvarine is in feite een medicijn. En daarvoor moet je naar de dokter of de apotheek, níet naar de supermarkt.

foodwatch voert samen met duizenden consumenten al jarenlang campagne tegen de vrije verkoop van Becel Pro-activ. Unilever suggereert graag een medicinale werking van zijn halvarine. Maar de multinational is niet bereid het uitvoerige – en kostbare – onderzoek te doen dat vereist is bij de introductie van een 'echt' medicijn. En dus ligt Becel Pro-activ zónder bijsluiter gewoon naast de margarinekuipjes in het koelvak.

Help medicijnen als Becel Pro-activ de winkel uit en de apotheek in! In een vorige e-mailactie vroegen bijna 5.000 consumenten aan Unilever om de boter uit de supermarkt te halen, maar de multinational wil daar niets van weten. Daarom vraagt foodwatch het nu aan de politiek! Doe mee met foodwatch en stuur onderstaande e-mail naar minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Aangezien Unilever niet luistert, moet zij zich sterk maken voor de registratie van dit product als medicijn.

Vertel vrienden over deze Becel Pro-activ actie>>
Plaats de widget op jouw website>>

Lees de volledige tekst van de e-mailactie

Geachte minister Schippers,

Duizenden consumenten willen samen met foodwatch dat Becel Pro-activ wordt behandeld als medicijn. Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de plantensterolen in deze productenlijn niet onomstreden. Weliswaar kunnen ze het cholesterolgehalte verlagen, maar te veel plantensterolen kunnen mogelijk juist de kans op hart- en vaatziekten en aderverkalking verhogen.

U zult het met mij eens zijn dat mensen met een te hoog cholesterolgehalte naar de dokter moeten. Massale zelfmedicatie met behulp van een margarine kan ook úw bedoeling niet zijn, als minister die verantwoordelijk is voor onze volksgezondheid.

Toch bevordert u het gebruik van Becel Pro-activ in een driejarige gezondheidscampagne. Ik vind het eerlijk gezegd ongelooflijk dat u een multinational helpt zijn producten te verkopen. U zou het tegenovergestelde moeten doen: eisen dat een voedselproduct met medicinale claims ook de registratierichtlijnen volgt die bij een medicijn horen.

Ik vraag u dan ook dringend Becel Pro-activ te behandelen als een medicijn en in het registratieproces alle relevante studies te betrekken – ook die naar risico's en bijwerkingen op de lange termijn.

Voornaam Achternaam (wordt automatisch aangevuld)

  • Minister Edith Schippers


Laatste update 01 Mei 2014