E-mailactie Capri-Sun Multivitamin

E-mailactie Capri-Sun Multivitamin
handtekeningen. Heb jij al meegedaan?

Coca Cola won op 1 oktober 2014 het Gouden Windei. Ruim 10.000 consumenten, zo'n 38% van de stemmers, vonden dit het meest misleidende product van 2014. Geen wonder: Eén zakje van 200 ml bevat bijna net zoveel suiker als een cola. Toch promoot Coca Cola het drankje actief richting kinderen en geeft het onterecht een verantwoord imago richting ouders door vitamines toe te voegen en te claimen 'drank met vruchtensappen en bronwater'. Coca Cola draagt zo bij aan het overgewicht onder kinderen; één op de zeven kinderen en jongeren is te dik. Onverantwoord en niet van deze tijd!

Maar de frisdrankgigant wilde de prijs niet in ontvangst nemen. Sterker nog, Coca Cola zegt zich niet in de kritiek van foodwatch te herkennen. Ouders moeten maar de achterkant van de verpakking lezen, aldus de woordvoerder van Coca Cola. Ofwel: de oprecht kritische stem van de consument wordt niet serieus genomen! Laat zien dat jij dat onacceptabel vindt en teken onderstaande e-mailactie aan Coca Cola Enterprises.

Vraag Coca Cola Enterprises te stoppen met de kindermarketing voor dit mierzoete drankje en met het misleiden van ouders!

Vertel vrienden over deze  e-mailactie>>
Plaats de widget op jouw website>>

Lees de volledige tekst van de e-mailactie

Beste Coca Cola Enterprises,

Eén op de zeven kinderen en jongeren in Nederland is te dik. Onderzoek toont aan dat suikerrijke drankjes daar een rol in spelen. Toch promoot u Capri-Sun Multivitamin richting kinderen met cartoonfiguurtjes, knutselactiviteiten en win-acties, terwijl het drankje bijna vijf suikerklontjes per zakje bevat! Dat is onverantwoord en niet van deze tijd.

Ruim 10.000 consumenten hebben Capri-Sun Multivitamin verkozen tot het meest misleidende product van 2014. U wekt bij ouders namelijk onterecht de indruk dat het drankje verantwoord is, met de tekst 'drank met vruchtensappen en bronwater' en 'multivitamin'.

Bij deze vraag ik u die (ruim) 10.000 consumenten serieus te nemen, te stoppen met het misleiden van ouders en een einde te maken aan kindermarketing voor uw suikerrijke drankjes. Als één van de grootste frisdrankfabrikanten van de wereld heeft u namelijk een voorbeeldfunctie. Dus, Coca Cola Enterprises, neem uw verantwoordelijkheid!

Voornaam Achternaam (wordt automatisch aangevuld)

  • Coca Cola Enterprises


Laatste update 02 Oktober 2014