E-mailactie Kellogg's Frosties

E-mailactie Kellogg's Frosties
handtekeningen. Heb jij al meegedaan?

De Frostiesrepen van Kellogg's zijn een schoolvoorbeeld van kindermarketing voor onverantwoorde producten. Voedselproducenten proberen op allerlei manieren consumentjes zo jong mogelijk aan zich te binden. Juist dit soort marketing moet volgens foodwatch verboden worden.

Kinderen zijn een kwetsbare groep die open staat voor verleiding. Snoep, snacks, te zoete ontbijtgranen en te vette toetjes vormen het hoofdbestanddeel van veel dagelijkse kindermenu's. Ook de Frostiesreep, het 'evenwichtige vieruurtje' van Kellogg's, bestaat voor een derde uit suiker en bevat te veel vet.


Vind jij ook dat Kellogg's moet stoppen met de kindermarketing voor zijn onverantwoorde Frostiesrepen? Laat dit aan de producent weten! Je kunt natuurlijk zelf contact opnemen met Kellogg's. Maar we maken het je gemakkelijk: met één muisklik kun je onze kant-en-klare e-mail versturen. Vul je gegevens in, voeg eventueel een persoonlijke noot toe en... verzenden maar!

Vertel vrienden over deze Kellogg's Frosties actie>>
Plaats de widget op jouw website>>

Lees de volledige tekst van de e-mailactie

Beste dames en heren,

Uw Frostiesreep bevat twee klontjes suiker en te veel vet. Toch presenteert u dit als een 'dagelijks verantwoord vieruurtje' voor kinderen. En dat terwijl het aantal te dikke kinderen ook in Nederland onrustbarend stijgt.

Op www.zorgvuldigereclame.nl beweert u af te zien van reclame voor kinderen onder 7 jaar. Maar waarom kiest u dan voor Tony de Tijger om uw onverantwoorde product aan te prijzen? Waarom verleidt u kinderen via spelletjeswebsites met speciale Frostiesspelletjes?

Als de gezondheid van kinderen u werkelijk ter harte gaat, laat deze kwetsbare groep dan gewoon met rust. Voorkom dat kinderen uw Frostiesrepen eten. Of beter nog: kom met een echt verantwoorde Frostiesreep.

Voornaam Achternaam (wordt automatisch aangevuld)

  • Kellogg's


Laatste update 01 Mei 2014