Innocent Superjuice

 

** Update 27/11: Innocent heeft de naam van dit drankje inmiddels aangepast. Het heet nu Superjuice Appelsap, framboos & kers. Dat is meer waarheidsgetrouw. Onze nominatie en hun wijziging hadden elkaar gekruist. **

Alsof Superman zijn rood-blauwe pak openscheurt en er een afgeleefde kantoorslaaf onder vandaan komt, zo deed ook deze zelfbenoemde ‘superjuice’ zich meer super voor dan ie in werkelijkheid is. ‘Superjuice framboos & kers' en 'boosted met gojibes’ is in werkelijkheid meer dan driekwart appelsap. En dan nog aangezoet met wat druiven.

Van de fruitsoorten waar dit ‘onschuldige’ drankje mee pronkt, is niet zo veel te bekennen: 5% framboos, 1,7% kers en 1,7% gojibes, samen pakweg 8 ½ %. Deze ‘red’ edition die eigenlijk vooral appelsap is, wordt roodgemaakt met een klein scheutje rode bietensap. Of, zoals ze het zelf in de kleine lettertjes op de zijkant vermelden: zo’n heel pak bevat welgeteld 3 ½ kers, 5 gojibessen en 18 frambozen.

Dit sapje van Innocent maakt zich dus behoorlijk schuldig aan overdrijving en misleiding.

Je moet wel brutaal zijn om met dit soort sapjes je merk ‘innocent’ te noemen, met een heilig aureool in het logo van je merk. Wie zou dat nou zo brutaal durven doen? Innocent is een merk van… The Coca-Cola Company.

 
Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.

Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?