Jumbo Cherrytomaat Pastasaus

 *****************************************************************************
Update: Jumbo heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van dit product.             *****************************************************************************

Chique tomaten als de cherrytomaat zijn booming, sinds de gewone tomaat van wasserbombarie werd beschuldigd. Het chique kleinkind van de gewone tomaat trekt de aandacht en zo kan bijvoorbeeld Jumbo net even wat meer vragen voor hun pastasaus; kassa +29%.

Je kunt dus een flinke duit extra vragen voor een saus door die cherrytomaat pastasaus te noemen. Moet je die pastasaus dan ook echt van cherrytomaten maken? Nou nee, vindt Jumbo. Een paar excuus cherrytomaatjes (tussen de 13 en 26%) in een grote plas tomatensaus volstaan.

Hoeveel precies? Dat hoort Jumbo wettig gezien in de ingrediëntenlijst duidelijk te vermelden, het zogenaamde ‘kwidden’. Maar toch houdt ze dat geheim.

Toen we daar als ‘niets vermoedende consument’ naar vroegen konden we gelijk ons geld terug krijgen, maar kregen we geen antwoord op onze vraag.

Vreemd… ‘de echte Italiaanse smaakmaker’ volgens ‘traditioneel recept’? Wij denken meer aan een ultralight variant van de maffia. 

 
Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.