Lidl Volkoren scharreleierkoeken

** Update 4/12: Lidl spreekt over een etiketfout. Er zit geen 6% volkorenmeel in, zoals op het etiket vermeld, maar 35% volkorenmeel, zo geeft Lidl in een reactie aan foodwatch aan. **

Consumenten hebben een groeiende interesse in gezonde voeding. Daar speelt de voedselindustrie graag op in. Volkoren crackers, ontbijtkoek, koekjes, diverse pasta’s, beschuit, soepstengels, ontbijtgranen, knäckebröd, eierkoeken, muesli, pitabrood, biscuits … <adem in, adem uit en continu> … toastjes, couscous, wraps, noedels, pannenkoeken, croutons, havermout, pizzabodem, quinoa en zelfs volkoren vissticks… je kunt het tegenwoordig allemaal kopen in de winkel. Op zich een goede zaak, want in volkorenmeel zitten vezels en die zijn heel gezond voor je. Maar de kletskoek die Lidl verkoopt…

Het probleem is dat ‘volkoren’ alleen voor brood een beschermde claim is: volkoren brood moet dus 100% volkoren zijn. Maar een fabrikant van koeken, crackers of elk ander volkoren product mag zelf bepalen wanneer een ‘volkoren’-sticker op de verpakking nog te verkopen is. De ene fabrikant doet dat wat eerlijker dan de andere.

Lidl heeft een wel heel eigen(on)aardige volkoren eierenkoek gefabriceerd: die heeft als hoofdingrediënten witte bloem, en uiteraard een berg suiker en eieren. Daarnaast is er nog een snufje van 6% volkorenmeel toegevoegd. Oh ja, en een mooie grote ’volkoren’ sticker.

Volkoren scharreleierkoeken? Daarvan mag je hopen dat er daadwerkelijk scharreleieren in verwerkt zijn. Maar wij garanderen je alvast dat de volkorenvezeltjes in deze koek zeker niet dicht opeengepakt zitten. Er zit immers een hoop gebakken lucht tussen.

 
Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.

Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?