Kellogg's frosties

Frostiesrepen zijn een schoolvoorbeeld van kindermarketing voor ongezonde producten. Via Tony de Tijger en online spelletjes smeert Kellogg's kinderen een gesuikerd 'dagelijks vieruurtje' aan.

Dikmakend kindermenu

Kinderen zijn een kwetsbare groep die open staat voor verleiding. Snoep, snacks, te zoete ontbijtgranen en te vette toetjes vormen het hoofdbestanddeel van veel dagelijkse kindermenu's. In Nederland is een op de zeven kinderen te dik. Ook de Frostiesreep bevat te veel suiker, vet en zout.

Valse gezondheidsclaim

De verpakking van Frosties straalt gezondheid uit. Graanhalmen, opspattende melk... een 'dagelijks, evenwichtig vieruurtje' noemt Kellogg's zijn Frostiereep. Maar in de kinderreep zitten geen granen en gewone melk. Wel maïsvlokken in een 'lekker laagje' van o.a. gecondenseerde melk, suiker en witte kleurstof (E170).

Tony de tijger

Voedselproducenten proberen consumenten zo jong mogelijk aan hun merk te binden. Kellogg's zet Tony de tijger in als effectief 'lokmiddel' en biedt kinderen Frosties-games op populaire spellensites. Kellogg's dringt zelfs Engelse scholen binnen via 'voorlichting' over gezond ontbijten.

Suikerbommetje

Frosties zijn cornflakes met een flinke suikerlaag; 32% van de reep bestaat uit suiker. De melk is gezoet en een Frostiesreep bevat nóg vier suikers: glucose, fructose, invertsuiker en lactose. Bovendien voegt Kellogg's nog twee zoetstoffen toe. Zo went óók Kellogg's kinderen aan een zoete smaak, waardoor hun voorkeur uit blijft gaan naar zoete en gesuikerde producten.

Niet transparant

Kellogg's doet transparant met icoontjes voor vet, suiker en zout op de verpakking, voorzien van een 'dagelijkse voedingsrichtlijn'. Maar die richtlijnen gelden voor volwassenen! En de icoontjes zijn zeer onduidelijk. Kellogg's ageert niet voor niets tegen het transparante verkeerslichtsysteem: daarin kleurt de Frostiesreep rood voor suiker en oranje voor vet en zout.

Kom nu in actie:

Vind jij ook dat Kellogg's moet stoppen met de kindermarketing voor zijn ongezonde Frostiesrepen? Laat dit aan de producent weten!
Naar de e-mailactie>>

Word donateur!

Als je echt eerlijk, veilig en gezond wilt eten, moet je zelf in actie komen. Samen met foodwatch sta je sterker: wij organiseren jouw protest. En foodwatch staat sterker dankzij jou. Word nu donateur!Laatste update 25 April 2014


 
Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.

Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?